AJATUSJUMIESI AVAAJA

Autan yksilöitä lisäämään minäpystyvyyttään, tiimejä parantamaan vuorovaikutustaan ja organisaatioita kehittämään yrityskulttuuriaan. Erityisesti sytyn arvostavan vuorovaikutuksen, vastuullisen johtajuuden ja myötätuntoisemman työelämän teemoista. 

Ammatticoachina olen muutoksen ammattilainen, olipa kyse sitten henkilökohtaisesta kehittymisestäsi tai työyhteisöstäsi. Agenda on sinulla, minun tehtäväni on varmistaa luottamuksellinen keskusteluyhteys ja haastaa oletuksia, uskomuksia ja pelkoja, jotka estävät sinua etenemästä.

Työurani on polveillut markkinointitehtävistä palveluiden kehittämiseen. Sittemmin olen vaihtanut rohkeasti suuntaa ja toimin esimiesten, johdon ja tiimien valmennus- ja koulutustehtävissä eri toimialoilla. Lisäksi koulutan mm. muutoksessa johtamisen,  erilaisuuden ymmärtämisen, vuorovaikutustaitojen ja hyvinvoivan tiimin johtamisen osa-alueilla. Työhistoriani on tuonut kokemusta ja näkemystä mm. terveen organisaatiokulttuurin edellytyksistä ja johtajuuden merkityksestä siihen. 

Koulutukseltani olen palveluliiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen suuntautunut restonomi (ylempi AMK),  ammatillinen opettaja (AmO), sertifioitu Systemic Business Coach (ACC, sertifiointi voimassa 04/2025)  ja työyhteisösovittelija. Olen opiskellut myös mm. yksilöiden ja yhteisöjen resilienssitaitojen kasvattamista sekä sertifioitunut vuorovaikutustyylejä kuvaavan Everything DisC -analyysin valmentajaksi.

Yhdistän työssäni coaching- ja resilienssitaitoja sekä oppeja tunnekeskeisestä terapiasta ja organisaatiopsykologiasta. Keskustelun lisäksi käytän tarvittaessa mind - body -bridging -harjoituksia tai erilaisia työkaluja omien arvojen ja vahvuuksien kirkastamiseen. Työtäni ohjaavat International Coaching Federationin (ICF) eettiset ohjeet. Olen ICF:n jäsen ja toimin vetäjänä ICF:n  Executive & leadership coaching -oppimisryhmässä, jossa kehitämme johtamistaitoja tukevaa coachingtyötä. Kuulun myös Suomen Sovittelufoorumiin sekä Sovittelutalo -yhteisöön, joka koostuu työyhteisösovittelun monialaisista ammattilaisista. 

Opintojeni ja omien kokemusteni kautta olen ymmärtänyt, miten aito kasvu tapahtuu vasta kun tunteet ja tarpeet on nähty ja käsitelty turvallisessa ilmapiirissä. Kun pelko, viha, häpeä tai suru on saatu näkyviin, on helpompi lähteä miettimään, mitä juuri sinä tarvitset päästäksesi tavoitteisiisi. Läsnäoleva, empaattinen ja analyyttinen työotteeni auttaa käsittelemään kipeitäkin asioita.

Omaa mieltäni hoidan luonnossa liikkumalla, yin-joogalla, pilateksella, TRE-harjoittelulla sekä jatkuvalla uteliaisuudella uutta kohtaan. Uusperheeseeni kuuluu kaksi teinipoikaani, aviomies sekä hänen jo aikuiset lapsensa perheineen.

Lämpimin terveisin,

Sari Soivio Käki

Lisää taustastani löydät Linkedinistä 

Sovittelusta lisätietoa Sovittelutalon sivuilta

Systeemisen coachin hyödyistä työyhteisölle kuulet Bomentiksen haastattelusta 

Artikkeli ratkaisukeskeisestä työyhteisösovittelusta  Ratkes Ry:n sivuilla