AJATUSJUMIESI AVAAJA

Ammatticoachina olen muutoksen ammattilainen, olipa kyse sitten henkilökohtaisesta elämästäsi tai työyhteisöstäsi. Agenda on sinulla, minun tehtäväni on varmistaa luottamuksellinen keskusteluyhteys ja haastaa oletuksia, uskomuksia ja pelkoja, jotka estävät sinua etenemästä.

Taustani on palveluliiketoiminnan kehittämisessä ja konseptoinnissa ja sittemmin olen toiminut esimiesten, johdon ja tiimien valmennustehtävissä. Työhistoriani on tuonut kokemusta ja näkemystä mm. organisaatiomuutosten kompastuskivistä, eri funktioiden keskinäisistä toimintasuhteista ja tiimin sitouttamisesta muutokseen epävarmassa tilanteessa. 

Koulutukseltani olen palveluliiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen suuntautunut restonomi (ylempi AMK),  sertifioitu Systemic Business Coach (ACC)  ja työyhteisösovittelija. Olen opiskellut myös mm. yksilöiden ja yhteisöjen resilienssitaitojen kasvattamista.

Yhdistän työssäni coaching- ja resilienssitaitoja sekä oppeja tunnekeskeisestä terapiasta ja organisaatiopsykologiasta. Keskustelun lisäksi käytän tarvittaessa esimerkiksi mind - body -bridging -harjoituksia tai erilaisia työkaluja omien arvojen ja vahvuuksien kirkastamiseen. Työtäni ohjaavat International Coaching Federationin (ICF) eettiset ohjeet. Olen ICF:n jäsen ja toimin vetäjänä ICF:n  Executive & leadership coaching -oppimisryhmässä, jossa kehitämme johtamistaitoja tukevaa coachingtyötä. Kuulun myös Sovittelutalo -yhteisöön, joka koostuu työyhteisösovittelun monialaisista ammattilaisista. 

Opintojeni ja omien kokemusteni kautta olen ymmärtänyt, miten aito kasvu tapahtuu vasta kun tunteet ja tarpeet on nähty ja käsitelty turvallisessa ilmapiirissä. Kun pelko, viha, häpeä tai suru on saatu näkyviin, on helpompi lähteä miettimään, mitä juuri sinä tarvitset päästäksesi tavoitteisiisi. Läsnäoleva, empaattinen ja analyyttinen työotteeni auttaa käsittelemään kipeitäkin asioita.

Omaa mieltäni hoidan luonnossa liikkumalla, yin-joogalla, pilateksella, TRE-harjoittelulla sekä jatkuvalla uteliaisuudella uutta kohtaan. Uusperheeseeni kuuluu kaksi teinipoikaani, aviomies sekä hänen jo aikuiset lapsensa perheineen.

Lämpimin terveisin,

Sari Soivio Käki

Lisää taustastani löydät täältä

Sovittelutaloon pääset tutustumaan täältä

Systeemisen coachin hyödyistä työyhteisölle kuulet tästä  

Artikkeli ratkaisukeskeisestä työyhteisösovittelusta Ratkes Ry:n sivuilla